Specijalisti za dugoročni najam

Izvor: Globus, objavljeno u izdanju od 11. prosinca 2017.

Specijalisti za dugoročni najam

U doba kada živimo vrlo brzo i dinamično, životne prilike se učas promijene. Nekad se obitelj poveća za jednog člana ili se dogode neke nepredviđene okolnosti i ljudi tada traže brza i privremena rješenja poput rent-a-cara s obzirom na to da je automobil danas nužnost. A ona onda mogu postati i dugoročna. Mnogi, naime, shvate da im dugoročni najam i fleksibilnost zapravo puno više odgovaraju od samog posjedovanja automobila pa se kratkoročni ili srednjoročni najam lako može pretvoriti u dugoročni.

“Naša specijalnost postala su brza rješenja mobilnosti te mogućnosti zamjene vozila na bilo kojoj lokaciji u RH, svakodnevni primjer rješenja za poslovnog korisnika jest zapošljavanje menadžera kojem tvrtka hitno treba omogućiti automobil na korištenje ili privatnog korisnika koji želi radi sigurnosti obitelji u zimsko doba godine koristiti model automobila s pogonom na sva četiri kotača”, ističe Jadranka Baćak iz Last minute rent-a-cara.

Ovaj trend prepoznali su zajednički Mobile 4U i Last minute rent-a-car te se odlučili sinergijom dosadašnjih iskustava i znanja preorijentirati iz klasičnog rent-a-cara u specijalista za dugoročni najam i car fleet management. Njihov direktor Dean Biđins desetljećem iskustva u ovom biznisu dobro zna što je potrebno za uspjeh: “Povjerenje. Ključ uspjeha u ovoj vrsti posla je stvoriti povjerenje klijenata. Za razliku od klasičnog kratkoročnog najma koji je često jednokratna usluga, kad je riječ o dugoročnom najmu, najvažnije je da vam klijenti vjeruju jer se odnos gradi na dulje staze. To su najčešće tvrtke koje se više ne žele i nemaju vremena baviti vlastitim voznim parkom i traže pouzdanog partnera koji će u tom dijelu preuzeti sve brige i obaveze, a mi im to osiguravamo.”

Narudžba nakon razgovora

U Mobile 4U nakon razgovora s klijentom o njihovim potrebama naručuju automobil specificiran točno prema željama klijenta dok se u periodu dok se takav automobil ne proizvede i isporuči oslanjaju na snažnu flotu svog partnera za tzv. trenutnu mobilnost Last minute rent-a-cara. Iako je rent-a-car vrlo sezonalan posao, Last minute su vodeći na tržištu po broju vozila u zimskoj floti. Oni u svakom trenutku imaju više od 2000 automobila u ponudi i njihova snaga je upravo brzina – mogu dostaviti bilo koji automobil bilo gdje u Hrvatskoj unutar 24 sata. Odnosno mogu osigurati tzv. privremenu mobilnost klijenta Mobile 4U ako, primjerice, dođe do kvara automobila ili kada automobil iz dugoročnog najma treba odvesti na servis, registraciju i sl., pa klijentu treba zamjensko vozilo. Posebni su po tome što imaju znatan broj stalno zaposlenih koje pripremaju i educiraju za taj posao kako bi ga obavljali odgovorno. U pravilu ne koriste sezonske radnike već im je kao i kod ponude automobila bitno da se klijenti na njih mogu osloniti u bilo koje doba godine, ističe Jadranka Baćak iz Last minute rent-a-cara.

Što se tiče financiranja, partner Mobile 4U za uslugu car fleet managementa je Erste&Steiermärkische S-Leasing. Za razliku od ostalih koji se bave upravljanjem voznim parkovima i koji su u osnovi leasing kuće, core biznis Mobile 4U su sami automobili i njihov najam pa su u tom smislu kompetentniji, što osjete i korisnici. Oni su specijalizirani isključivo za dugoročni najam i u tom segmentu mogu brzo i efikasno odgovoriti na svaki zahtjev klijenata.

Categories: